Neede

Alle activiteiten en accommodaties van Neede, Rietmolen, Lochuizen en Noordijk zijn te vinden op de website www.uitinneede.nl.

Vleermuisdorp!

Neede is de meest noordelijk gelegen grote kern in de gemeente Berkelland. Het buitengebied grenst aan Overijssel en Twente. Neede heeft bijna 9500 inwoners.

Neede kent verschillende mooie plekken, net buiten het dorp maar ook in de kern. Zo is Natuurpark Kronenkamp zeker een bezoekje waard. Dit park is ontstaan op het terrein van een voormalige rioolwaterzuivering en neemt een bijzondere plek in de lokale samenleving . De buurt tovert de voormalige waterzuivering om tot een belevingspark waar natuur, vleermuizen, zuiver water, duurzaamheid, kunst en cultuur samenkomen.

Neede is actief; er zijn het hele jaar door allerlei activiteiten. De Nationale Jammarkt in de zomer, maar vergeet ook niet het carnaval en de jaarlijkse survivalrun. Bijzonder is dat veel van activiteiten op een of andere manier gelinkt zijn aan Vleermuizen. Zo is er Stichting Vlearmoesplein en het Needs Carnavals Genootschap de Vlearmuze. Hoe Neede aan deze 'koosnaam' is gekomen, leest u op www.vleermuizendorp.nl 

Neede kent ook een eigen gemeenschapsraad van inwoners. Deze raad wil, door het nemen van initiatieven en het ondersteunen van activiteiten, bevorderen dat Neede een leefbaar, vitaal en dynamisch dorp is en blijft voor jong en oud. 

Koffie, een praatje, gezelligheid en wil je meepraten over prettig wonen en samen leven? Kom naar het inloopmoment in Neede.

Wie en wat in Neede

Wilt u meer weten over Neede en het werk van de gemeenschapsraad? Kijk dan op: https://gemeenschapsraadneede.nl/

Heeft u als inwoner van Neede een idee, vraag of probleem? Dan kunt u - afhankelijk van het onderwerp - contact opnemen met: 

Heeft u zelf handige informatie en leuke aanvullingen over Neede? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar: berkellandwijzer@gemeenteberkelland.nl