Beltrum

Er zijn voor elkaar!

Beltrum is de grootste kleine kern van Berkelland en ligt ruim 7 kilometer ten zuidwesten van Eibergen. Er wonen ongeveer 3000 mensen. Het dorp beschikt over een basisschool, een supermarkt, twee cafés, een klein verzorgingstehuis, een sportpark en diverse bedrijven.
 
Het festijn Festunique mag u niet missen! Beltrum presenteert op de eerste zondag in september met Festunique een defilé van corsowagens, uitspattingen van straattheaterartiesten, een gezellige braderie en volop muziek op verschillende podia.
 
In Beltrum laten de inwoners zien waar ze als kleine kern groot in zijn: gemeenschapszin. Zo heeft Beltrum een eigen Meldpunt waar inwoners terecht kunnen als zij vrijwilligerswerk willen doen. En is met veel inwoners gewerkt aan een nieuw compact kulturhus de Wanne dat het kloppend hart van Beltrum is.

Ook kent Beltrum een eigen Raad van Overleg. Een vereniging die wordt gevormd door afgevaardigden vanuit andere verenigingen, organisaties of groeperingen die actief zijn in Beltrum, Avest, Lintvelde en Voor-Beltrum. Met elkaar bespreken zij vraagstukken die van algemeen belang zijn voor de Beltrumse gemeenschap.

Wie en wat in Beltrum

Wilt u meer weten over Beltrum, de (toeristische) trekpleisters, lokale activiteiten en winkels? Kijk dan op www.beltrum-online.nl.

Heeft u als inwoner van Beltrum een idee, vraag of probleem? Dan kunt u - afhankelijk van het onderwerp - contact opnemen met:   

Heeft u zelf handige informatie en leuke aanvullingen over Beltrum? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar: berkellandwijzer@gemeenteberkelland.nl