Ik heb te weinig geld voor activiteiten in mijn vrije tijd

Ook met een laag inkomen kunt u lid worden van de bibliotheek of meedoen aan culturele activiteiten. Misschien is dit voor u gratis. Of u krijgt korting. Vraag Fijnder wat mogelijk is.

U kunt ook individuele inkomenstoeslag aanvragen. Dit is geld van de gemeente voor mensen die langere tijd een laag inkomen hebben. U bepaalt zelf waar u het geld aan uitgeeft. Kijk op de website van Fijnder voor de voorwaarden.

Meedoen, onderdeel Stichting SterrenStralen Rotaryclubs Neede en Haaksbergen

Sommige jongeren van 12-18 jaar kunnen niet meedoen met leeftijdgenoten omdat er thuis geen geld is. Zij hebben geen smartphone, laptop of fiets. Ze kunnen geen lid worden van een voetbalclub of naar een sportschool gaan. Een aanvraag gaat altijd via een hulpverlener of leerkracht. Ken jij als hulpverlener of leerkracht zo’n jongere en zijn er elders geen financiële middelen te vinden, dan kun je een aanvraag doen bij Meedoen!

Bezoekadres
p.a. Pasmanweg 3
7161ME Neede
Telefoonnummer
06-46221070

Bibliotheek Oost Achterhoek

Bezoekadressen:

de Bibliotheek Borculo: Muraltplein 44-09, 7271 AX Borculo
de Bibliotheek Eibergen: Grotestraat 58, 7151 BD Eibergen
de Bibliotheek Neede: Oudestraat 36, 7161 DX Neede
de Bibliotheek Ruurlo: Dorpsstraat 74, 7261 AX Ruurlo

De Bibliotheek Oost-Achterhoek stelt zich ten doel het lezen te bevorderen en informatie zo toegankelijk mogelijk te maken, zowel fysiek als digitaal. Want burgers die een goede leesvaardigheid hebben en weten hoe ze goed met informatie kunnen omgaan, kunnen zich in de Nederlandse samenleving beter handhaven en hun eigen toekomst bepalen. De Bibliotheek richt zich op een breed publiek in de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk.
De Bibliotheek, met zeven fysieke vestigingen, is een dienstverlenende organisatie waar ruimte is voor maatschappelijk en cultureel ondernemen. De organisatie realiseert haar rol met deskundig personeel, samenwerkingspartners en inwoners.

Bezoekadres
Muraltplein 44-09
7271 AX Borculo
Postadres
Muraltplein 44-09
Website
www.oostachterhoek.nl
E-mailadres
info@oostachterhoek.nl
Telefoonnummer
088 006 29 29

Fijnder - extra inkomensondersteuning

Voor bijzondere bijstand, minimabeleid en het vinden van werk.

Bezoekadres
Batterij 10-12
7141 JL Groenlo
Postadres
Postbus 109
7140 AC Groenlo
Website
www.fijnder.nl/extra-inkomensondersteuning
Telefoonnummer
0544 47 42 00