Concert Brabantse band Creep In met Americana en Folk

Concert Brabantse band Creep In met Americana en Folk

 

Americana en Folk Vanaf de jaren ’60 is er in de United States een stroming ontstaan die pop en rock vermengt met traditionele genres als country & western, blues en folk. De sterke opkomst ervan sinds de jaren ‘90 met alternatieve artiesten die net zoveel beïnvloed werden door Amerikaanse rootsmuziek als door rock en zelfs punk, leidde tot de verzamelnaam Americana. Het is dus een muziekgenre waarin je een grote verscheidenheid aan artiesten kunt onderbrengen. Het is bij uitstek een genre voor singer-songwriters. Bekende zangers van dit genre zijn bijvoorbeeld Ilse DeLange, Danny Vera en Bob Dylan.

Creep In Op 18 maart brengt de Brabantse band Creep In de vrolijke muziek naar het Kulturhus. Driestemmige zang staat centraal. En zingen kunnen ze! De combinatie van verstilde intimiteit en energieke songs maken hun optredens divers en sfeervol. Liedjes van onder meer Dolly Parton, Norah Jones en Chris Stapleton krijgen door de bezetting en arrangementen een eigen sound. De musici weten een betrokken, warme sfeer te creëren en het wordt ongetwijfeld een avond van gewoon genieten waarbij het moeilijk is om stil te blijven zitten. De voetjes mogen dan ook van de vloer.

  • Bezetting: Paul Hagenaars, (jazz)gitaar; Marleen Achten ; zang, gitaar; Greet Vervoorts, zang, gitaar Dagny van der Loo, zang
  • Toegangskaarten à € 21,50 via www.kunstkringruurlo.nl/kaartverkoop
  • Jeugd t/m 18 jaar gratis
Voor wie? Wanneer Locatie
volwassenen 18 maart
tot
31 december
20:00 tot 22:30
Kulturhus Ruurlo