Mondkapjes voor inwoners met laag inkomen

Bent u of kent u iemand in Berkelland met een laag inkomen? 

De gemeente Berkelland vindt het belangrijk dat iedereen zich kan beschermen door middel van een mondkapje. Zeker nu het aantal besmettingen in Berkelland de laatste tijd erg oploopt. De gemeente begrijpt dat het voor inwoners met een laag inkomen een extra kostenpost is om mondkapjes aan te schaffen. Daarom worden specifiek voor deze groep stoffen mondkapjes beschikbaar gesteld. Hierdoor kan iedereen zich houden aan het dringende advies van de Rijksoverheid om mondkapjes te dragen.

De gemeenteraad van Berkelland heeft mondkapjes beschikbaar gesteld voor inwoners met een laag inkomen. Deze zijn af te halen in het gemeentehuis en in de bibliotheken van de grote kernen. De bibliotheken sluiten na vandaag hun deuren voor twee weken door aangescherpte coronamaatregelen. De mondkapjes kunnen dan alleen afgehaald worden in het gemeentehuis.

Inwoners met een laag inkomen, voor wie het lastig is naar het gemeentehuis te komen, kunnen mailen naar info@gemeenteberkelland.nl. Geef in de mail aan uit hoeveel personen uw huishouden bestaat. Vermeld ook uw naam en adres. Wij versturen ze dan per post naar u.

Er zijn ook mondkapjes verstrekt aan de Voedselbank, waardoor een aantal inwoners ze ontvangen via de pakketten.