Ruurlo Vitaal, bent u vitaal genoeg?

Ruurlo Vitaal, bent u vitaal genoeg?

Op dinsdag 10 januari vanaf 19.00 uur is er in de grote zaal in het Kulturhus een bijeenkomst ‘Ruurlo Vitaal’ voor alle inwoners uit Ruurlo. Een avond over gezond leven, gezond eten, gezond bewegen en gezond meedoen. 

Op initiatief van huisartsenpraktijk de Linde is er een beweging in gang gezet om meer Ruurloërs actief te laten worden voor een meer vitaal leven. Wist u bijvoorbeeld dat bij diabetespatiënten bewegen 7 keer effectiever is dan gebruik van medicijnen? En dat betere gezondheid, zelfredzaamheid, geluk en zelfvertrouwen wordt ervaren bij het aangaan van sociale contacten? 

De huisartsen in Ruurlo hebben contact gezocht met de beweegmakelaars van de Sportfederatie Berkelland, Welzijn Voormekaar Ruurlo, Fysiotherapie Oplaat en diëtistenpraktijk Nieuweten. Ze hebben een werkgroep gevormd en zijn aan de slag gegaan met als doel inwoners van Ruurlo meer in beweging te krijgen, gezonder te laten leven, mee te laten doen, hen daarmee vitaler te krijgen. 

Maak kennis met beweging, voeding en ontspanning in Ruurlo

Op 10 januari kunnen inwoners van Ruurlo gratis kennis maken met alle vormen van beweging, voeding en ontspanning die er zijn in Ruurlo. Verschillende mensen zullen over de waarde ervan vertellen. Daarna is er een informatiemarkt waar alle initiatieven in Ruurlo worden toegelicht en kunt u gratis verschillende testjes af laten nemen. 

De werkgroep wil met dit initiatief inwoners laten zien hoe belangrijk en leuk het is genoeg te bewegen, gezond te eten, mee te doen. Opgeven voor deze avond is niet nodig, iedereen is welkom. Voor meer informatie kunt u binnenlopen bij of bellen met Huisartsenpraktijk de Linde.