Discriminatie

Discriminatie is verboden. Laat het er dus niet bij zitten. Discrimineren ze uw kind op school? Praat erover met de leerkracht van uw kind. Of met de vertrouwenspersoon van de school.

Meld discriminatie bij een meldpunt discriminatie. Dat kan via de website Discriminatie.nl. Of bij een anti-discriminatiebureau in de buurt. Zij weten ook wat u verder kunt doen. Misschien kunt u aangifte doen bij de politie.

Discrimineren gebeurt ook op internet. Bijvoorbeeld door te schelden op social media. Of door nare foto’s of filmpjes te plaatsen. Kijk op Meldknop.nl voor advies en hulp.

Wil uw kind met iemand praten? Het kan bellen met de Kindertelefoon.

Is uw kind 12 jaar of ouder en praat het liever met iemand van zijn eigen leeftijd? Jongerenorganisatie Jimmy's Berkelland is een plek waar jongeren er voor elkaar zijn. Om te praten of om leuke dingen te doen.

Antidiscriminatiebureau Art. 1 Noord Oost Gelderland

Antidiscriminatiebureau en meldpunt.

Website
www.art1-nog.nl

Jimmy's Berkelland

Jongerenorganisatie Jimmy’s is van en voor jongeren uit Berkelland. Jimmy’s heeft locaties in Borculo, Eibergen en Neede. Deze locaties worden afwisselend begeleid door 1 van de jongerenwerkers en/of een vrijwilliger. Jongeren die willen langs komen, zijn van harte welkom!

  • Borculo: Voorstad 13A.
    Openingstijden: dinsdag, woensdag en vrijdag 14.00 - 20.00 uur
  • Eibergen: ’t Spieker (kelder), Kerkstraat 30. Openingstijden: dinsdag en donderdag 14.00 - 20.00 uur
  • Neede: Bergstraat 10A.
    Openingstijden: maandag t/m vrijdag 14.00 - 20.00 uur

Discriminatie.nl

Kindertelefoon

Bij De Kindertelefoon werken vrijwilligers, die aan kinderen en jongeren de mogelijkheid bieden om in vertrouwen te praten over een probleem. Kinderen krijgen advies, informatie en ondersteuning.

Telefoonnummer
0800 04 32

Meldknop

Website
www.meldknop.nl


Discriminatie is verboden. Laat het er dus niet bij zitten. Praat erover. Wordt u op uw werk gediscrimineerd? Praat dan met de vertrouwenspersoon op uw werk. Zoek samen naar een oplossing.

Of meld discriminatie bij een meldpunt discriminatie. Bijvoorbeeld via de website Discriminatie.nl. Of bij een anti-discriminatiebureau in de buurt. Zij weten ook wat u verder kunt doen. U kunt ook aangifte doen bij de politie.

Antidiscriminatiebureau Art. 1 Noord Oost Gelderland

Antidiscriminatiebureau en meldpunt.

Website
www.art1-nog.nl

Politie - wijkagenten Berkelland

Discriminatie.nl