Wmo-hulp regelen

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt dat u langer thuis kunt blijven wonen. Ook regelt de wet dat volwassenen die een beperking hebben mee kunnen blijven doen in het dagelijkse leven.

Soms heeft u hulp en zorg nodig om zelfstandig te kunnen wonen. Bijvoorbeeld hulp bij het douchen, wondverzorging of medicijnen aanreiken. U kunt hiervoor contact opnemen met een organisatie die thuiszorg aanbiedt. Indien nodig kunt u bij uw huisarts of de thuiszorgorganisatie hierover informatie krijgen.

Heeft u andere vragen op gebied van zelfstandig wonen?

  • Kunt u door ziekte of beperking niet meer goed uit de weg in uw eigen huis?
  • Heeft u gezondheidsklachten waardoor u geen gebruik kunt maken van het openbaar vervoer of de fiets?
  • Lukt het niet goed om uw persoonlijke zaken te regelen?
  • Zijn er dingen in uw huishouden die u zelf of met hulp van uw omgeving niet meer kunt?
  • Valt het zorgen voor een ander u zwaar?

Neem dan contact op met Voormekaar. Door in gesprek te gaan kan een medewerker van Voormekaar naar u luisteren en met u meedenken. Voormekaar is goed op de hoogte van de maatschappelijke organisaties die voor uw vraag een oplossing kunnen zijn. Als blijkt dat het nodig is kan specialistische ondersteuning worden ingezet.

CAK - eigen bijdrage

Thuiszorg-organisaties actief in Berkelland

Voormekaar

Voor informatie, advies en concrete hulp en ondersteuning bij opgroeien en opvoeden, ondersteuning en begeleiding thuis, werk en inkomen, sociale contacten en vrije tijd, vrijwilligerswerk, eenzaamheid en mantelzorg. Voormekaar is het sociale wijkteam en is er voor alle inwoners in de gemeente Berkelland.

E-mailadres
info@voormekaar.net

Telefoonnummer
0545 250 300

CAK - bereken eigen bijdrage