detail testimonial image

Dinie (85) woont in Borculo. Sinds zij zelf geen auto meer mag rijden, maakt ze gebruik van de Naoberbus. En daar is ze ontzettend blij mee. “Het is heel fijn. De chauffeurs zijn allemaal heel vriendelijk. En, ze zijn praktisch altijd op tijd.”

Bob is sinds 2 jaar chauffeur bij de Naoberbus, daarnaast doet hij met een kleine groep chauffeurs ook de planning en hij houdt de website bij. “Als chauffeur ken je de klanten en routes goed, je kunt daardoor goed inschatten hoe lang je onderweg bent.”

Bob verhuisde zo’n 7,5 jaar geleden samen met zijn vrouw van Den Haag naar Ruurlo. Ze zijn graag buiten, ze wandelen en fietsen veel en genieten van de Achterhoek. Toen hij 3 jaar geleden met pensioen ging, wilde hij graag vrijwilligerswerk doen. Hij zag een oproep voor vrijwilligers voor de Naoberbus en meldde zich aan.

Het sterke punt van de Naoberbus is dat je mensen van deur tot deur brengt, maar vaak nog tot achter de deur. Bob: “Als je weet dat iemand slecht ter been is, dan haal je diegene even binnen op, dan help je met de jas aan te trekken, de deur te sluiten of bijvoorbeeld een boodschappentas te dragen.“

Dinie: “Vorige winter was het erg glad buiten, ik durfde de straat niet goed op. Toen ben ik met de Naoberbus boodschappen gaan doen. Ze hebben me naar de supermarkt gebracht en hebben daar even gewacht tot ik klaar was. Ontzettend fijn!”

Voor Bob is die service heel vanzelfsprekend. “Ik heb altijd in de dienstverlening gewerkt en mensen helpen dat ligt me goed. Dat heb ik ook van huis uit meegekregen. Ik kom uit een groot gezin en elkaar helpen werd er met de paplepel ingegoten. Een goed voorbeeld heb ik aan mijn broer, die is ook actief als vrijwilliger in Berkelland. Hij is schipper op de Berkelzomp in Eibergen en verricht ook allerlei diensten in het botenhuis.”

Ook communicatief kan Bob goed zijn weg vinden. “Je zit soms best een lange tijd met mensen in de auto, dan is het fijn om even gezellig te kletsen.” Hij krijgt ook veel positieve reacties. Dat vindt hij ook het leuke van dit werk. “Op een lijnbus rijd je steeds dezelfde route, dat lijkt me niks. Met de Naoberbus kom je door heel Berkelland, geen dag is hetzelfde. Het is heel fijn werk, maar ook intensief, je wilt mensen veilig en vertrouwd vervoeren.”

“Vorig jaar vroeg een klant of we de lichtjesroute konden rijden. Dat viel buiten onze reguliere diensttijden, maar de klant gaf aan dat heel leuk te vinden. Vervolgens bleek er meer animo voor te zijn, dus dat hebben we toen gewoon geregeld. Dat stukje extra service, dat is ook het leuke van dit werk.”

Dinie: “Zonder de Naoberbus is het lastig om op pad te gaan. En je komt soms ook op plekken waar je anders niet gekomen zou zijn. Ik ben echt heel blij dat de Naoberbus er is.”