Vrijwilliger in beeld 2.0 Ruurlo

Vrijwilliger in beeld 2.0

Ballonnen, slingers, Disney figuren: de jeugdraad van de Ruurlose gymnastiekvereniging is druk in de weer om de puntjes op de i te zetten voor het jaarlijkse gymkamp dat zij organiseren. De kinderen hebben er zin in en de jeugdraad zelf ook. “We doen er alles aan om hen een onvergetelijk weekend te bezorgen!”

Tom van Duren is al 8 jaar vrijwilliger bij de jeugdraad. Hij keek als kind zelf enorm uit naar de jaarlijkse activiteiten die naast de wekelijkse turntrainingen werden georganiseerd: “Ik heb op die leeftijd zelf ervaren hoe belangrijk de jeugdraad is, zij maakte het voor mij tot een weekend om nooit te vergeten, en die ervaring kan ik nu weer doorgeven aan de jeugd”.

Hét gymkamp

Binnen de RGV-jeugdraad worden jaarlijks zes activiteiten georganiseerd. Waaronder een smokkeltocht én pietenochtend, maar ook het gymkamp. Toch wel de grootste en populairste activiteit voor de jeugd. Wat gaat daar nou aan vooraf?

“In januari starten we met de eerste opzet, wordt het thema bepaald – dit jaar Disney – daar hangen we een leuk kampverhaal aan en bedenken we frisse nieuwe ideeën; welke in de weken naar het kamp toe écht tot leven komen. Alles om het tot een onvergetelijke ervaring te maken voor de kinderen.”

Dat het allemaal echt tot leven komt blijkt al snel zodra we de vrijwilligers net voor aankomst van de kids, volledig verkleed als Disney figuur zien verschijnen.

Verrijking vaardigheden

Uit het vrijwilligerswerk haalt Tom nog altijd veel energie én verrijkt het ook zijn vaardigheden in opleiding tot leraar. “Met mijn bijdrage aan de jeugdraad blijf ik betrokken bij de Ruurlose samenleving. Naast de energie en waardering dat ik er elke keer uit haal, biedt het mij ook veel vaardigheden die weer van pas komen in mijn opleiding. Zo leer ik: omgaan met kinderen, samenwerken, organiseren én het staan voor groepen”.

Word ook vrijwiliger!  

Wat Tom tegen jou zou willen zeggen in overweging ook vrijwilligerswerk te gaan doen: “Doe het vooral, al kun je maar een halve dag missen in de maand, ook dan kun je iets betekenen. Samen behouden we de leefbaarheid en verrijkt het je leven!”