Vrijwilliger in beeld DAR – Ludo Doove

Er is veel te doen wanneer we aan komen op de Dorpsaccommodatie in Rietmolen (DAR), de voorbereidingen voor het maandelijkse ouderendiner zijn namelijk in volle gang. Vrijwilligers dekken de tafel, treffen voorbereidingen in de keuken en zorgen voor een gezellige tafelschikking.  

De DAR is een groepsaccommodatie voor verschillende (sport)verenigingen binnen Rietmolen. Naast deze verenigingen wordt de DAR ook gebruikt voor allerlei maatschappelijke doeleinden.

“Het voelt als het hart van het dorp, waar jong en oud samenkomt. Mensen komen hier voor een gezellig middag, gaan sporten of houden een vergadering.” Vertelt Ludo Doove ons.
 

Vrijwilligerswerk is voor iedereen

Dat vrijwilligerswerk voor alle leeftijden is bewijst Ludo Doove, met zijn 73 jaar zet hij zich inmiddels alweer ruim 11 jaar in als vrijwilliger voor de DAR.

Lude had het geluk om op zijn 62e levensjaar van zijn pensioen te mogen gaan genieten. Stilzitten dat past hem niet, dus toen hij tijdens een dorpsraadvergadering in 2011 van de plannen hoorde om een gezamenlijke dorpsaccommodatie op touw te zetten, wist hij direct dat hij hier ook zijn steentje aan bij wilde dragen. En is hij zich gaan inzetten als vrijwilliger en nam ook de aansturing daarvoor op zich!

Zinnig werk

“Het gevoel erbij te horen, iets bij te dragen aan de samenleving en daarmee het leefklimaat een stapje hoger brengen” zijn aspecten die het voor Ludo nog altijd zó waardevol maken.

“Elke dag haal ik er weer nieuwe dingen uit, het geeft mij een doel, zo beland ik in ieder geval niet “achter de geraniums” grapt Ludo. In een ongedwongen sfeer, samen gezellige dingen kunnen ontwikkelen en doen. Zo blijf ik zelf in beweging, doe zinnig werk in plaats van alleen maar op een stoel te zitten.”

Word ook vrijwilliger

Over waarom ook jij vrijwilliger moet worden is Ludo krachtig: “Doe het gewoon! Het hoeft echt geen weken of dagen in beslag te nemen. Elk uurtje dat je stopt in een vereniging, of organisatie, het geeft veel voordelen. Je maakt je nuttig, voor de maatschappij maar ook voor jezelf haal je er vaal uit: ervaringen en sociaal contact. Waardering is ook veel waard! Dat hoeft écht niet altijd in geld uitgedrukt te worden.”