Tips en adviezen voor vrijwilligersorganisaties

Het Platform vrijwilligers Berkelland is een platform waar alle vrijwilligersorganisaties en verenigingen aan deel kunnen nemen. Het is een plek waar kennis, kunde en ervaring op het gebied van vrijwilligerswerk gedeeld kan worden. Omdat vrijwilligersorganisaties vaak met dezelfde thema’s en uitdagingen te maken hebben.

Berkelland is rijk aan mensen die iets willen bijdragen aan de samenleving. Ze staan klaar voor hun buren, ze zijn actief in het rijke verenigingsleven of ze zetten zich in als vrijwilliger. De afgelopen jaren zijn er een aantal vraagstukken naar voren gekomen als het gaat om vrijwilligerswerk in de gemeente Berkelland.

  • Wat als je geen nieuwe vrijwilligers kunt vinden?
  • Of als je niet weet waar je vrijwilligerswerk kunt vinden dat bij jou past?
  • Of wat als je als vereniging door de regels het bos niet meer ziet?

Dan is het fijn dat er een platform is dat mensen en kennis en ervaring aan elkaar verbindt.

Het Platform Vrijwilligers Berkelland organiseert regelmatig bijeenkomsten. Ook geeft zij een nieuwsbrief uit met tips en informatie voor vrijwilligersorganisaties. Wilt u de nieuwsbrief ontvangen? Of op de hoogte blijven van de activiteiten en bijeenkomsten van het Platform Vrijwilligers Berkelland? Meld uw organisatie dan aan. Neem contact op met Anita Delsing, de contactpersoon namens het Platform en kwartiermaker Welzijn van de gemeente Berkelland: a.delsing@gemeenteberkelland.nl 

Heeft u als vereniging vragen over vrijwilligerswerk?

Hier vindt u praktische tips en adviezen: