Berkelland Doet!

Berkelland doet!: de plek voor vrijwilligersmatches en burenhulp in Berkelland

Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk dat bij u past? Wilt u iets doen voor een ander of heeft u iemand nodig die u kan helpen? Hier vindt u een ruim aanbod van lokaal vrijwilligerswerk en kleine buurvragen. Kijk en ontdek dat er altijd wel iets tussen zit dat u aanspreekt. Reageer of plaats zelf een oproep: zo doen we dat in Berkelland!

Heeft u als vereniging vragen over vrijwilligerswerk? U vindt tips en adviezen op de speciale pagina voor vrijwilligersorganisaties van het Platform Vrijwilligers Berkelland.

Lees meer over Avond voor verenigingen, vrijwilligersorganisaties en inwonersinitiatieven

In december organiseerden het Berkellands Naoberfonds, het Platform Vrijwilligers en de Bedrijvenkring Berkelland samen voor de tweede keer een avond om elkaar te ontmoeten en inspireren. Aanwezig waren zo'n 30 vertegenwoordigers van diverse initiatieven en organisaties.

Lees meer over Vrijwilliger voor Stichting Vlearmoesplein Neede – vrijwilliger in beeld

Ben Molenkamp is 25 jaar en kwam ruim een jaar geleden in contact met vrijwilligerswerk door de verhalen van scoutinggenoten, die al vrijwilliger waren.

Lees meer over Vrijwilliger in beeld 2.0 Ruurlo

Ballonnen, slingers, Disney figuren: de jeugdraad van de Ruurlose gymnastiekvereniging is druk in de weer om de puntjes op de i te zetten voor het jaarlijkse gymkamp dat zij organiseren.

Lees meer over Vrijwilliger in beeld DAR – Ludo Doove

Er is veel te doen wanneer we aan komen op de Dorpsaccommodatie in Rietmolen (DAR), de voorbereidingen voor het maandelijkse ouderendiner zijn namelijk in volle gang. Vrijwilligers dekken de tafel, treffen voorbereidingen in de keuken en zorgen voor een gezellige tafelschikking.

Lees meer over Openluchttheater Eibergen – vrijwilliger in beeld!

De zon schijnt en er is volop bedrijvigheid wanneer we het terrein van het Openluchttheater in Eibergen oplopen. Enthousiaste vrijwilligers vertellen hoe ze bezig zijn de locatie verder uit te breiden met een artiestenlounge, en hoe ze er samen voor zorgen dat het theater er piekfijn uitziet en blijft zien.

Lees meer over Met recht Vrienden van de Mallumse Molen

Het bestuur van de Vrienden van de Mallumse Molen zorgt voor donateurgelden om de molen draaiende te houden.

Lees meer over “We spreken dezelfde taal”

Via Burenhulp (voorheen Naobercontact) kunnen inwoners van de gemeente Berkelland een oproep plaatsen.

Lees meer over TIP: Ontdek uw vrijwilligerskracht!

Bent u een luisteraar, een regelaar, een vooruitkijker, een gangmaker, een verbinder, een steunpilaar, een doener of een beslisser? Doe de test en ontdek welke vacature bij u past!

Lees meer over De vereniging als ontmoetingsplek

Foto: Ria Lusink Joris Kemkens is voorzitter van tennisvereniging ABTC De Wildbaan in Borculo. Vrijwilligers zijn voor deze vereniging cruciaal. “Het gaat om de binding onderling tussen de vrijwilligers. De sociale cohesie, dáár doen we het voor.